Zaken geëindigd zonder straf of maatregel? Mail de redactie!

Geen straf voor stekende kapper.

Feiten: 

Tijdens de rechtszaak verklaarde de kapper dat hij het slachtoffer wilde slaan, maar dat hij door de spanning niet in de gaten had dat hij zijn schaar nog in zijn handen had.Het slachtoffer was begonnen met ruziemaken. Hij had al vaker stennis veroorzaakt in de kapsalon en begon op de dag van de steekpartij herrie te schoppen over zijn bril, waarvan hij meende dat die in de zaak lag. Vervolgens viel hij de kapper aan met de stang van een droogkap. De rechtbank geloofde dat, maar vond wel dat hij “te ver” was gegaan door met een scherp voorwerp terug te slaan, waardoor het slachtoffer ernstig gewond raakte.
Volgens justitie had de kapper juist als geen ander moeten weten wat er gebeurt als je iemand te lijf gaat met een schaar in je hand. 
Opvallend is dat het de tweede keer is dat de kapper geen straf krijgt voor het steken met een schaar. In 2000 overleed een klant nadat hij door de kapper was neergestoken.
De rechtbank bepaalde toen dat de kapper niets te verwijten viel omdat het slachtoffer hem met een vuurwapen had bedreigd.

Oordeel rechtbank: 

De rechtbank bepaalde dat verdachte wel schuldig is aan poging tot doodslag, maar ontsloeg hem van rechtsvervolging, omdat hij zichzelf verdedigde en in paniek was. De officier van justitie  had vier jaar gevangenisstraf geëist.